De Plastic Politie van Buurthuis ’t Ambacht gaat regelmatig op pad om de omgeving van het buurthuis zwerfafvalvrij te maken. Door zich aan te sluiten bij het Schoon Belonen via Stadswerk072 kunnen zij met de opruimacties sparen voor een zelfgekozen doel. Afgelopen vrijdag was de kick-off.

Jonge politieagentjes maken 't Rak afvalvrij
De Plastic Politie bestaat uit zo’n twintig kinderen verkleed als politieagentjes. Initiatiefneemsters Marjan en Debby organiseren al geruime tijd opruimacties in de Alkmaarse wijk ’t Rak. Sinds afgelopen vrijdag zijn zij via Stadswerk072 aangesloten bij het Schoon Belonen programma. Door een jaar lang elke twee maanden een opruimactie te organiseren, sparen zij voor een speeltoestel.

Buurthuis 't Ambacht zoekt nog naar politieagentjes die willen meehelpen met opruimen! Meer informatie over de opruimacties vind je op https://ambachtalkmaar.nl/home/Plastic-politie/. Daar kun je je ook aanmelden.    

Schoon Belonen
Schoon Belonen is hét spaarprogramma voor scholen, wijkcentra en verenigingen. Door het organiseren en uitvoeren van opruimacties sparen de organisaties voor een zelfgekozen doel. Nederland Schoon, initiator, stelt promotiematerialen beschikbaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.stadswerk072.nl/schoon-belonen.