Stadswerk072 organiseert gratis interactieve workshops over de wondere wereld van afval. Het gaat om een reeks workshops op verschillende locaties in de gemeente Alkmaar. Na de succesvolle aftrap in Graft zijn nu ook de eerste data voor de workshops in Alkmaar bekend.

De wondere wereld van afval
Nanda van den Ham van El Kombi Sup en Marije van der Stelt van Hart op Groen nemen de deelnemers mee in de wondere wereld van afval. Ze vertellen meer over het recyclingproces van de verschillende afvalstromen; want wat gebeurt er nu eigenlijk met ons afval? Gedurende de workshop komt ook het thema afval scheiden aan bod. Op een interactieve manier wordt duidelijk welke twijfelproducten bij welke afvalstroom horen. Deelnemers worden ook geïnspireerd met voorbeelden hoe zij zelf minder afval creëren en kunnen bijdragen aan een Schoon Alkmaar. Zo is het ter plekke mogelijk om opruimmaterialen in bruikleen te ontvangen.      

Aanmelden voor deze gratis workshops
De workshops zijn van 19.30 uur tot 21.00 uur. Op woensdagavond 12 februari is de workshop in wijkcentrum Mare Nostrum aan de Arubastraat 2 in Alkmaar. En op woensdagavond 25 maart in wijkcentrum Overdie aan de Van Maerlantstraat 8 in Alkmaar. Deelname aan de workshop is gratis en voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Er is ruimte voor 30 deelnemers. Wil jij zeker zijn van je plek? Reserveer deze dan door een e-mail te sturen naar schoonalkmaar@stadswerk072.nl.