Stadswerk072 organiseert gratis interactieve workshops over afval als grondstof en over zwerfafval. Het gaat om een reeks workshops op verschillende locaties in de gemeente Alkmaar. De aftrap is op dinsdagavond 19 november in dorpshuis Onder de Boom in Graft.

De wondere wereld van afval
Nanda van den Ham van El Kombi Sup en Marije van der Stelt van Hart op Groen nemen de deelnemers mee in de wondere wereld van afval. Ze vertellen meer over het recyclingproces van de verschillende afvalstromen; want wat gebeurt er nu eigenlijk met ons afval? Gedurende de workshop komt ook het thema afval scheiden aan bod. Op een interactieve manier wordt duidelijk welke twijfelproducten bij welke afvalstroom horen. Deelnemers worden ook geïnspireerd met voorbeelden hoe zij zelf minder afval creëren en kunnen bijdragen aan een Schoon Alkmaar. Zo is het ter plekke mogelijk om opruimmaterialen in bruikleen te ontvangen.      

Aanmelden voor deze gratis workshop
De workshop is van 19.30 uur tot 21.00 uur in dorpshuis Onder de Boom aan de Grafterbaan 31 in Graft. Deelname aan de workshop is gratis en voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Er is ruimte voor 30 deelnemers. Wil jij zeker zijn van je plek? Reserveer deze dan door een e-mail te sturen naar schoonalkmaar@stadswerk072.nl.