Samenwerken aan uw leefomgeving, vandaag en morgen!

Werken voor Stadswerk072 betekent dat je, samen met zo’n 190 collega’s, elke dag aan de slag gaat met de openbare ruimte en inzameling van afval en grondstoffen in Alkmaar en omgeving. Duurzaamheid en arbeidsparticipatie vormen daarbij de uitgangspunten. Bij Stadswerk072 doe je werk dat zichtbaar is voor iedereen, er is dus altijd wel iets om trots op te zijn! Goed samenwerken, slim werken en kwaliteit leveren vinden wij belangrijk: Samen, Slim en Solide.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een

(Senior) Functioneel Beheerder
36 uur per week (0,9 fte)

De (senior) functioneel beheerder zet zich in voor de informatievoorziening van nu en van de toekomst voor alle afdelingen.

Afdeling Bedrijfsvoering

De afdeling Bedrijfsvoering zet zich met het management volop in voor de sturing van de organisatie en de ondersteuning van de operationele afdelingen. Wij doen niets liever! Werken voor onze afdeling betekent goed luisteren naar de behoeften van de klant en samen praktische oplossingen bedenken en realiseren. Informatie wordt een steeds belangrijker productiemiddel om de doelen te bereiken. Vanuit het team ICT wordt de informatievoorziening bedrijfsbreed en per proces opgezet en ondersteund door moderne en toegesneden informatiesystemen als bijvoorbeeld AFAS, AfvalRIS en GroenVision. Om dit te realiseren zoeken we jouw drive en senioriteit!

Wat ga je doen?

Als (senior) functioneel beheerder heb je een bedrijfsbrede blik en een professionele aanpak. Je hebt dit nodig, omdat het vakgebied van functioneel beheer naar een volgende fase moet worden gebracht. Vanuit de processen ondersteun je gebruikers met het verzamelen van de informatiebehoeften en benodigde functionaliteiten. Je zorgt ervoor dat aanwezige applicaties functioneren en op correcte wijze gebruikt worden. Om dit te realiseren werk je samen met key-users, regel je autorisaties en workflows, stel je productbeschrijvingen en gebruikershandleidingen op, begeleid je releases, onderhoud je contacten met leveranciers en relaties en bereid je vergaderingen en bijeenkomsten voor. Kortom, we verwachten dat je het functioneel beheer professioneel opzet, de coördinatie op je neemt en regulier overlegt met leidinggevenden, leveranciers, sparring partners en key-users. Al met al een uitdagende en aantrekkelijke functie voor iemand die samen met ons zijn weg vindt op ongebaande paden. Je motiveert ons de informatievoorziening te professionaliseren met het gebruik van processen, systemen en data.

Functie-eisen

- je hebt een afgeronde HBO-opleiding Bedrijfskundige Informatica of Business & IT Management;
- je hebt ervaring opgedaan als functioneel beheerder;
- je hebt een aantoonbare opleiding gevolgd als projectleider en de nodige ervaring;
- ervaring met het gebruik van de methodieken ITIL, BISL en TMAP is een pré;
- je hebt de bereidheid om opleidingen en cursussen te volgen.

Jij bent:

- vakgericht en inhoudelijk onderlegd;
- zelfstandig, hebt analytisch vermogen en kunt pionieren;
- resultaatgericht en kunt coördineren en samenwerken;
- organisatiesensitief en klantgericht;
- communicatief (motiveren, coachen, overtuigen).

Ons aanbod

Wij bieden een dynamische en uitdagende werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega’s. Een functie waarin je kunt bouwen en waarbij je een bijdrage levert aan een belangrijk maatschappelijke doelstelling: een optimale leefomgeving voor de stad Alkmaar, haar inwoners, ondernemers en bezoekers. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bieden wij een marktconform salaris. Stadswerk072 biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Cao Grondstoffen, Energie & Omgeving).

Meer informatie?
Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Martin Oosterveld, Manager Bedrijfsvoering, telefoon 06-41520813.

Reageren?

Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag. Je kunt deze mailen naar Jolanda Kamminga, adviseur P&O, e-mailadres: vacature@stadswerk072.nl

Komen wij tot een samenwerking, dan vragen we je een actuele Verklaring omtrent gedrag (VOG) aan ons te overhandigen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.