De suppers en trashwalkers van ‘Alkmaars Ontzet The Day After’ trotseerden het slechte weer voor de clean-up actie. Op deze manier hopen de vrijwilligers Alkmaar bewust te maken dat er na evenementen veel afval in het water en op straat.


Sup it up uitgebreid met een trashwalk
Zwerfafval staat zo hoog op de agenda bij de deelnemers dat zij ondanks het weer meehielpen met de opruimactie. Deze editie werd de sup-actie gecombineerd met een trashwalk waarbij een groep al lopend langs de waterkant achtergelaten troep opruimde. Er waren zelfs een aantal leerlingen van basisschool De Regenboog die het weer trotseerden en met begeleiders de binnenstad onder handen namen. De groep werd op het water begeleid door de Grachtwacht van Actief Talent. Alleen al tussen het Ringersgebouw en het Waagplein haalden deze helden zakken vol afval op. Stadwerk072 en Actief Talent ondersteunden de clean up van 9 oktober.

De volgende ronde
Sinds 4 jaar worden er door Nanda van den Ham van El Kombi Sup gratis clean ups georganiseerd. El Kombi wil iedereen die mee wilt helpen die kans bieden. Deelname aan clean ups is tot nu toe dan ook gratis. Wil je ook een keer meedoen? Alle Sup-acties vind je op de facebook pagina van El Kombi Sup.