Tientallen bewoners en scholieren van de gemeente Alkmaar gingen vorige week enthousiast aan de slag om zwerfafval aan te pakken. In de aanloop naar de Landelijke OpschoonDag op zaterdag 24 maart 2018 deden zij mee aan een van de vele opruimacties. Verschillende scholen, buurten en andere enthousiastelingen meldden zich bij Stadswerk072 aan voor hulp. Dit leverde volle zakken zwerfafval en trotse en blije gezichten op.

Vrijdag 16 maart 2018
De kinderen van buitenschoolse opvang Kiddies Stempelmakerstraat in ‘t Rak hebben de buurt rondom de BSO lekker opgeruimd.

Maandag 19 maart 2018
Groep 4/5 met leerkracht Michael Vader van de Kardinaal De Jong school van het SAKS hebben rondom de school zwerfafval opgeruimd. Zij gingen samen buiten aan de slag voor een Schoon Kooimeer in een Schoon Alkmaar. 

 

Dinsdag 20 maart 2018

In Vroonermeer-Zuid zijn alle leerlingen van de, nu nog, kleine openbare Vroonermeerschool onder aanvoering van directrice Karin Donkers de wijk gaan opruimen. Deze toppers hebben ook een flinke oogst binnengehaald.

Donderdag 22 maart 2018
In Huiswaard hebben de leerlingen van de DURV!-school Tochtwaard de wijk opgeruimd. Het was een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. De leerlingen zijn lekker naar buiten gegaan en hebben het schoolplein en de omgeving netjes opgeruimd. Kijk deze kampioenen eens trots zijn op hun werk!
 

In De Hoef zijn de kids van Kidsclub De Blauwe Boom en activiteitenbegeleider Bianca Holvast de wijk rondom het activiteitencentrum gaan opruimen. Dit gaan ze elke maand opnieuw doen!Blijgewicht consulente Bianca Holvast en haar Kidsclub Blauwe Boom en Jolanda Huiting van Klaar Mee Loop Mee zijn donderdag in De Hoef aan de slag voor een Schoon Alkmaar. Deze kids hebben de smaak te pakken en gaan dat elke maand doen!
 

Vrijdag 23 maart 2018
Groep 8 van OBS De Fontein heeft het terrein van McDonalds Robijnstraat en de omgeving van Bedrijventerrein Boekelermeer opgeruimd van zwerfafval. Coole actie van deze jongens en meiden van groep8 van De Fontein! Dank zij hun is de omgeving van McDonald's en een deel van De Boekelermeer weer vrij van zwerfafval. Helden! Zij werden beloond met wat lekkers.

 

Zaterdag 24 maart 2018
De meeste initiatieven vonden plaats op zaterdag 24, Landelijke OpschoonDag.
Een clubje bewoners van het jonge wijkje Nollen-Oost  is met elkaar naar buiten gegaan om de wijk en het Achtergeestpad eens lekker op te ruimen. Een actieve bewonersgroep die ook na oud en nieuw aan de slag gingen met het opruimen van vuurwerkresten. Die zien we vast nog wel vaker in actie!
 

Brenda Kikkert met gezin en buren hebben de Nieuwpoortslaan en Regulierslaan aangepakt tijdens de Landelijke Opschoondag. Goed bezig, mensen! En een indrukwekkende opbrengst.

Bergerweg Berm Cleanup? Supergoed idee van Gaby van Wonderen van Lovenotwaste.com en Nanda van den Ham van El Kombi Sup en heel veel vrijwilligers! De verbinding tussen Alkmaar en Bergen is flink opgeknapt!
 

De helden van sportvereniging Alcmaria Victrix hebben de handen uit de mouwen gestoken en zwerfafval opgeruimd op en rondom het sportterrein en de Westrand bij McDonalds en De Meent. Top gedaan jongens!

 

Onder de naam 'Klaar Mee, Loop Mee', organiseert Jolanda wandelingen. Waaronder ook de Schonewijkwandelingen in samenwerking met Troeptrimmen. Zaterdag gingen zij, gewapend met een afvalgrijper, De Hoef in om zwerfafval op te ruimen. Albert Heijn De Hoef sponsorde broodjes en twee meiden op maatschappelijke stage hebben ze gesmeerd. Een mooie en waardevolle samenwerking!
 

In de nieuwe wijk Vroonermeer-Noord ging Manon Kant samen met buren en heel veel kinderen de strijd aan met zwerf- en bouwafval.

 

Wat is er vorige week ontzettend veel werk verzet door al deze betrokken, enthousiaste en gemotiveerde Alkmaarders!
Namens Stadswerk072 bedankt, we zijn trots op jullie.