Het begint al een traditie te worden; ‘Sup it Up The Day After’! Dè actie waarbij vrijwilligers op supboards de Alkmaarse grachten schoonvissen na grote evenementen als Koningsdag en Alkmaars ontzet. Ook afgelopen zaterdag 28 april was het weer een enorm succes met een recordaantal deelnemers en kilo’s zwerfafval.

Het resultaat
Zo’n 15 volle vuilniszakken met ruim 250 kilo zwerfafval, een fiets, bureaustoel, planken en een winkelwagentje vormen dit keer het resultaat van de ‘Sup it Up’ actie na Koningsdag. Met een recordaantal van 28 supboards, 44 grote en kleine helden en 7 schippers trok de actie afgelopen zaterdag weer veel bekijks. Gewapend met schepnetjes en afwasteiltjes voeren de vrijwilligers door de Alkmaarse grachten om het afval van Koningsdag eruit te vissen.

Bijzondere samenwerking
De ‘Sup it Up’ acties rondom evenementen in Alkmaar zijn het initiatief van Nanda van den Ham van El Kombi Sup. Elke editie kent een groeiend aantal deelnemers. De combinatie van het suppen, het zinvol bezig zijn en de gezelligheid blijkt een groot succes. Dankzij het samenwerkingsverband met Stadswerk072 en Actief Talent kunnen de vrijwilligers gratis deelnemen en wordt de enorme hoeveelheid opgeruimde afval meteen afgevoerd.

De volgende ronde
Op dinsdag 9 oktober is de volgende ‘Sup it Up The Day After’, de dag na Alkmaars ontzet. Wil je ook een keer meedoen? Alle Sup-acties vind je op de facebook pagina van El Kombi Sup.