Type project: Herinrichting
Locatie: Ringersplein
Start uitvoering: Najaar 2020
Projectleider:
 Joost Slooves


Introductie project
Stadswerk072 zorgt, in opdracht van gemeente Alkmaar, voor de voorbereiding en begeleiding van de herinrichting van het Ringersplein. De herinrichting is onderdeel van de herontwikkeling van het Ringerskwartier Alkmaar. Hier werken gemeente Alkmaar, Ten Brinke Group, Bouwfonds Property Development (BPD) en AM samen om van het Ringerskwartier een groen, duurzaam en prettig verblijfsgebied te maken. Een gebied dat in het teken staat van wonen, winkelen, verblijven, genieten en beleven.

Werkzaamheden
De 'versteende' Noorderkade wordt omgetoverd in een groene promenade met het Ringersplein als bruisend hart. Een groot gedeelte wordt ingericht met beplanting en bomen die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit binnen de stad. Het plein wordt ook voorzien van een waterelement.

Planning
Dit project is nu nog in voorbereiding. De uitvoering staat gepland voor najaar 2020. Als eerste wordt het gebied aan de voorzijde van de Ringersfabriek en het Ringers Winkelcentrum opnieuw ingericht.

Contactpersoon
Heeft u nog vragen of opmerkingen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider Joost Slooves via jslooves@stadswerk072.nl.

Project in beeld