Onlangs volgden leerlingen van het Clusius College een praktijkles wilgen knotten in de Vroonermeer in samenwerking met Stadswerk072. Het opleidingsinstituut en Stadswerk072 slaan regelmatig de handen ineen in het onderhoud van het bomenbestand van de gemeente Alkmaar.

Groeiend en bloeiend lesmateriaal
De samenwerking tussen de twee partijen ontstond jaren geleden toen het Clusius College op zoek was naar objecten voor de praktijklessen. Stadswerk072 beheert en onderhoudt het bomenbestand in de gemeente Alkmaar en heeft daarmee meer dan genoeg groeiend en bloeiend lesmateriaal in huis.

Lessen met zichtbaar resultaat
Inmiddels hebben de leerlingen van het Clusius College al meegewerkt aan verschillende projecten in Alkmaar. Zo ondersteunden ze bij het knippen van hagen, begeleiding van de snoei van bomen, het aanplanten van de hanging baskets in Huiswaard en dus recent het knotten van wilgen in de Vroonermeer.  En dat is natuurlijk het allerleukst, les volgen in de buitenlucht en direct resultaat zien van het werk.

Win win
Het mooie van deze samenwerking is dat beide organisaties er op een eigen manier voordeel van ervaren. Het Clusius College maakt gebruik van het groen en de expertise die Stadswerk072 te bieden heeft. En Stadswerk072 kan zichzelf al vroegtijdig als potentiële werkgever aan de leerlingen presenteren.