Zaterdag 7 april kunnen inwoners van de gemeente Alkmaar gratis compost halen bij Stadswerk072 aan de Herculesstraat 71 in Alkmaar. Tussen 9.00 uur en 16.00 uur bent u van harte welkom! U moet zelf een schep meenemen om de compost in een meegebrachte zak of aanhanger te scheppen. Let wel, het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net. Op = op.

Prachtige Lentedag
Het wordt morgen een prachtige dag met heerlijk Lenteweer. Een ideale dag dus om aan de slag te gaan in uw tuin. En zo na de wintermaanden is elke tuin wel toe aan wat extra voeding in de vorm van compost. Wij zijn er klaar voor, u ook?

Bedankt voor uw gft
Uw groente-, tuin- en fruit-afval en etensresten vormen de basis voor groen gas en compost. Wanneer u de compost in uw tuin gebruikt, hergebruikt u in feite uw eigen afval op een nuttige en duurzame manier. Iedere volle gft-rolcontainer van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Stadswerk072 organiseert deze actie samen met HVC, die het compost beschikbaar stelt. Wij willen u met deze actie bedanken voor het scheiden van uw gft-afval.