Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseren verschillende Alkmaarse verenigingen groene activiteiten. Vrijwilligers zetten zich die dag actief in voor een “groene” wijk. Dit jaar kunt u op vier locaties in Alkmaar helpen bij de beplanting.


Meedoen op vier locaties in Alkmaar en De Rijp

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers van een viertal verenigingen gaan aan de slag om Alkmaar en De Rijp groen te houden. Een dag die zorgt voor verbondenheid met de buurt en betrokkenheid bij het groen in de buurt. Hieronder vindt u de activiteiten en locaties van NL Doet:

  • Vrijdag 15 maart: Klipper De Rijp: nieuwe beplanting aanbrengen.
  • Zaterdag 16 maart (10.00 – 16.00 uur): Vlindertuin Groene Voet: blad en maaisel ruimen, bloemzaden zaaien en vaste planten aanvullen.
  • Zaterdag 16 maart (9.30 – 16.00 uur): Park de Oude Kwekerij: vlinder- en bijenheuvel voorzien van bloemen en planten.
  • Zaterdag 16 maart (10.30 – 12.00 uur): Kruidentuin Rekerhout: wintergras verwijderen, vaste planten en kruiden aanvullen.

Aanmelden NL Doet

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de site van NL Doet.

Bewonersactiviteiten in het groen

NL Doet is elk jaar tevens het startschot voor alle bewonersinitiatieven in het groen. Binnen Alkmaar zijn al verschillende groengroepen actief. Stadswerk072 ondersteunt deze initiatieven met gereedschap en plantjes. Wilt u meer weten over bewonersactiviteiten in het groen of heeft u een eigen groeninitiatief? Dan kunt u contact opnemen met de beheerder Frits Oudshoorn, via telefoonnummer 072 548 87 90.