Van maandag 21 januari tot en met donderdag 24 januari is  de Koedijkervlotburg gestremd in verband met werkzaamheden. De monumentale brug wordt voorzien van nieuwe vlotten. De Koedijkervlotbrug, die bestemd is voor (brom)fietsers en voetgangers, is gedurende deze periode buiten gebruik. Ter vervanging wordt op locatie op bovengenoemde dagen tussen 7.00 uur en 21.00 uur een veerpontje ingezet.

Onderhoud
De beide brugvlotten van de (provinciaal) monumentale Koedijkervlotbrug zijn aan het einde van hun levensduur. De afgelopen jaren is al vaker onderhoud gepleegd aan de Koedijkervlotburg. Dit is de laatste en tevens grootste aanpassing in die reeks.

Monument
De Koedijkervlotbrug is één van de vier vlotbruggen over het Noordhollands kanaal die Nederland nog rijk is. Als de brug opengaat worden deze vlotten onder de op- en afritten getrokken, zodat er een ruime doorgang wordt gecreëerd voor de scheepvaart. De Koedijkervlotburg is de oudste nog werkende vlotbrug over het Noordhollands kanaal. Vanwege zijn monumentale status worden de nieuwe vlotten als kopieën van de huidige vlotten en in dezelfde materialen en kleuren uitgevoerd. De vlotten worden maandag 21 januari met speciaal transport over de weg vanuit Harlingen naar Alkmaar getransporteerd.

Meer informatie
Op de website www.stadswerk072.nl kunt u bij ‘werk in uitvoering’ meer informatie vinden over actuele verkeershinder.

UPDATE 11 JANUARI 2019
Dinsdag 9 januari vond de laatste bouwvergadering bij Oosterhof Holman plaats. Afsluitend was er een bezoek aan de werkplaats. Daar lagen onder meer de 6 stuks HDPE-kunststof drijfkisten. Deze drijfkisten moeten de vlotten extra drijfvermogen leveren in het kader van hedendaagse voorschriften voor beweegbare bruggen. De kisten zijn gevuld met superlicht tempex-vulmateriaal en de kisten zelf zijn waterdicht “afgelast” en op waterdichtheid uitgetest d.m.v. overdruk (net als na het plakken van een lekke fietsband). Onder de huidige vlotten zitten ook drijfkisten, maar die zijn hol en zijn gemaakt van staal en daardoor gevoeliger voor lekkage. Mocht een nieuwe kist onverhoopt toch gaan lekken, dan behouden ze dankzij deze constructie toch hun volledige drijfvermogen.