+
-

Grofvuil kunt u gratis wegbrengen naar het Afvalbrengstation of gratis laten ophalen.

 

Afvalbrengstation

Het Afvalbrengstation is gevestigd aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar. Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur staan onze collega’s klaar om uw grondstoffen in ontvangst te nemen. Meer informatie vindt u op de pagina Afvalbrengstation.

 

Grofvuil afspraak maken

Eén keer per twee weken kan maximaal 1 kuub grofvuil alleen op afspraak gratis bij u worden opgehaald.

 

Hoe maak ik een afspraak voor het laten ophalen van grofvuil?

Een telefonische afspraak kunt u maken via het centraal meldnummer 14 072 elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur. Bij het maken van een afspraak via het ‘Digitaal aanmeldformulier voor grofvuil‘ kunt u kiezen uit een aantal afhaaldata. Vervolgens krijgt u een bevestiging van de gemaakte afspraak per e-mail. U heeft hiervoor DigiD nodig.

 

Aanbieden grofvuil

  • De grofvuilwagen neemt alleen afval mee dat is aangemeld. Op de afgesproken dag zet u uw grofvuil tussen 6.00 uur en 7.45 uur aan de rijweg.
  • Als het mogelijk is, bied dan het grofvuil gebundeld aan, en zet hout bij voorkeur apart van het grofvuil neer.
  • U kunt zelf het grofvuil gratis naar het Afvalbrengstation toe brengen (maximaal 1 kuub).
  • Bij een verhuizing of bij het leeghalen van het huis van iemand die overleden is, kunt u eenmalig een aparte afspraak maken – buiten de standaard ophaaldata om – om bij het verlatende huis grofvuil (maximaal 3 kuub) te laten ophalen. Deze afspraak kunt u maken door een mail te sturen naar info@stadswerk072.nl. Wij verzoeken u om als bijlage bij deze mail een bewijs van verhuizing/overlijden mee te sturen. Let op; u dient deze afspraak ruim van tevoren te maken.
  • Snoeiafval, elektrische apparaten, bouw- en sloopafval, glas, steen, klein chemisch afval, tuinschuttingen, deuren, kozijnen, zand, grond en graszoden, auto-onderdelen, scootmobiel, brommer mogen NIET bij het grofvuil.
  • Als u verhinderd bent voor het laten ophalen van uw grofvuil, kunt u de afspraak afzeggen via het ‘Digitale formulier Intrekken melding grofvuil‘ (via DigiD).

Grofvuil