In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus haalt Stadswerk072 vanaf woensdag 18 maart tot minimaal vrijdag 8 mei in gemeente Alkmaar geen grofvuil op aan huis. Wij hebben hiertoe besloten, omdat wij onze chauffeurs hard nodig hebben om de afvalinzameling in stand te houden. U kunt grofvuil nog wel zelf wegbrengen naar het Afvalbrengstation aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar.

Grofvuilafspraken en uitzet bij verhuizingen
Alle reeds ingeplande afspraken vanaf woensdag 18 maart tot en met vrijdag 8 mei komen hiermee te vervallen. Het is gedurende deze periode ook niet mogelijk om een nieuwe afspraak te maken. Naast grofvuilafspraken gaat het hierbij ook om de uitzet bij een verhuizing. De ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden nauwlettend in de gaten gehouden. Vanaf maandag 11 mei zamelen wij het grofvuil ook weer aan huis in.

Afvalbrengstation
Het Afvalbrengstation is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Alle inwoners van Alkmaar kunnen hier grofvuil, grof tuin- en snoeiafval, elektrische apparaten, klein chemisch afval en bouw- en sloopafval inleveren.