De 71 jarige Piet Schotvangen heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de kabouters in de Kabouterhoek bij de Stadsboerderij in de Hout een grondige opknapbeurt te geven. En met resultaat; de kabouters hebben weer kleur en glimmen van trots! 'Een kabouter hoort een rode muts te hebben', aldus ervaringsdeskundig kabouterschilderaar Piet. Stadswerk072, die verantwoordelijk is voor de Stadsboerderij, is heel blij met deze actie! 'Betrokken en actieve inwoners zoals Piet zijn ontzettend waardevol voor de gemeente. We vinden het geweldig dat hij dit heeft gedaan en zijn hem heel dankbaar.'

Verweerde kabouterstandbeelden
Afgelopen herfst was Piet met zijn kleindochter in de Kabouterhoek bij de stadsboerderij de Hout te Alkmaar. Daar trof hij geen gekleurde, maar oude verweerde en verwaarloosde kabouterstandbeelden. Zijn passie om de kabouters op te kleuren laaide weer op. Piet mailde met Stadswerk072 "Als ervaringsdeskundig kabouterschilderaar mailde ik de afdeling Groen van Stadswerk072 met het verzoek of ik deze kabouters weer in een nieuw jasje mocht steken. Die reageerden aangenaam verrast, dat ik dat zomaar gratis wilde doen."

Rode muts en nette witte baard
"Kabouters verdienen in ieder geval een mooie, rode muts en een nette, witte baard, maar daar schort het nog wel eens aan. Vandaar mijn idee om dat eens om te keren en ze de kleuren terug te geven die bij ze horen", aldus Piet. Een paar weken geleden is Piet begonnen met zijn klus bij de Stadsboerderij. Elke vrije minuut heeft hij erin gestoken, verfspullen gekocht en op de fiets naar de Hout. "Meestal ging ik na 18.00 uur op pad dan waren er namelijk weinig kinderen die mij van het werk af hielden, het resultaat moest natuurlijk wel goed zijn", aldus Piet.

Glimmende ogen
Piets kabouterproject bij de Hout is afgerond, zijn werk daar is gedaan. De reacties zijn mooi, volgens Piet: "De kinderen vinden de kwaliteit van al die kleuren schitterend. Het is geen Rembrandt kwaliteit, maar de glimmende ogen van de kinderen zijn mij zoveel waard".