Sinds de uitbraak van het Coronavirus stuit Stadswerk072 op een toename in het aantal bijplaatsingen bij ondergrondse containers en zwerfafval in gemeente Alkmaar. In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus is er minder capaciteit beschikbaar voor stadsreiniging. Stadswerk072 doet dan ook een verzoek op alle Alkmaarders om samen te zorgen voor een schone en leefbare stad.

Minder capaciteit voor stadsreiniging
Stadswerk072, verantwoordelijk voor de stadsreiniging in gemeente Alkmaar, heeft voorlopig minder capaciteit beschikbaar voor stadsreiniging. Dit betekent dat er de komende tijd minder veegwagens in de gemeente zullen rondrijden. Ook kunnen wij noodgedwongen minder mensen inzetten voor het opruimen van het zwerfafval. Stadswerk072 doet dan ook een beroep op alle Alkmaarders om samen te zorgen voor een schone en leefbare stad.

Wat kunt u doen?
Zet uw afval niet naast een ondergrondse container en gooi het ook niet op straat. Maar gooi het in een afvalbak, in een container of neem het mee naar huis. Voor afval dat thuis niet weggegooid kan worden, heeft het de voorkeur om dit even te bewaren en over een paar weken weg te brengen. Als het echt noodzakelijk is kunt u deze spullen naar het Afvalbrengstation brengen. Hier gelden dezelfde maatregelen als in heel Nederland afgekondigd. Houd 1,5 meter afstand en kom niet als je milde klachten hebt, zoals verkoudheid en keelpijn. 

Melding maken
Is een ondergrondse container vol of werkt deze niet? Neemt u uw afval dan mee terug naar huis en maak een melding. Wij zullen er dan voor zorgen dat de afvalvoorziening weer zo snel mogelijk te gebruiken is.