Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Stadswerk072 organiseert deze ochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur een Clean Up Bingo in de Egmonderhout. Deelname is gratis en leuk voor jong en oud.

Spelenderwijs aan de slag met het opruimen van zwerfafval
Clean Up Bingo is ontwikkeld door Love Not Waste met als doel op een positieve manier bewustwording te creëren voor het zwerfafval. Aan de hand van de bingokaart gaan de groepjes op zoek naar weggegooide producten die we veelvuldig tegenkomen in de natuur en op straat. Tijdens de zoektocht wordt er door de deelnemers ook zoveel mogelijk zwerfvuil opgeruimd in de Egmonderhout.

Aanmelden
Wil jij meedoen aan de Clean Up Bingo? Stuur dan een mail met het aantal personen naar schoonalkmaar@stadswerk072.nl. Let op: voor de bingo geldt een maximum aantal deelnemers en geldt het principe vol = vol. Alle deelnemers ontvangen nog een mail met meer informatie.

Zelf een actie organiseren
Op World Cleanup Day zetten vrijwilligers zich in om zwerfafval op te ruimen. Ook in Alkmaar worden er op deze dag diverse opschoonacties georganiseerd. Kijk voor een compleet overzicht van alle acties en voor het aanmelden van een nieuwe actie op www.worldcleanupday.nl.