Zaterdag 22 september organiseerde Klaar Mee - Loop Mee een schone wijk wandeling in De Hoef. Tijdens het wandelen schoonden vrijwilligers de wijk op. Stadswerk072 leverde materialen voor dit mooie initiatief om samen voor een schoon Alkmaar te gaan.      

Schone wijk wandeling
Gewapend met grijpers en afvalzakken gingen de wijkbewoners vanuit het Huis van de Wijk De Alkenhorst op zoek naar afval. De schone wijk wandeling leverde zeven volle vuilniszakken op en positieve reacties van buurtbewoners. Na afloop stond er een lekkere lunch met belegde broodjes en een kopje soep op de deelnemers te wachten.  

Samen iets goed doen voor de buurt
De schone wijk wandeling van afgelopen zaterdag haakt in op de nationale Burendag, een dag waarbij je samen met de buren iets goed doet voor de buurt. Jolanda Huiting (wandelgroep Klaar Mee - Loop Mee) vertelt: "We zoeken de verbinding, en welke activiteit is daarvoor beter geschikt dan het schoonmaken van je leefomgeving? Ondertussen maak je kennis met je naaste buren, overburen, benedenburen en bovenburen en heb je een ontzettend leuk tweetal uurtjes."

Helpt u ook mee aan een schoon Alkmaar? 
Stadswerk072 werkt samen met Troeptrimmen om meer zwerfafvalopruimacties te initiëren. Een vaste groep vrijwilligers is nu al actief in De Hoef en in Overdie. In de loop van dit jaar starten wij ook met acties in andere wijken. Wilt u meehelpen om uw wijk zwerfafvalvrij te maken? Stuur dan een e-mail naar schoonalkmaar@stadswerk072.nl. Of meld u aan voor de volgende schone wijk wandeling op zaterdag 20 oktober.