Misschien heb je het ergens in de stad al gezien, de mensen van Stadswerk072 en StadswerkSW die druk in de weer zijn met bomen en struiken. Het plantseizoen is dan ook in volle gang.

Plantseizoen
In de gemeente Alkmaar worden op meerdere en bij verschillende projecten nieuwe bomen en struiken aangeplant. Leveranciers van beplantingen en bomen dan ook af en aan bij zowel StadswerkSW als Stadswerk072. In de herfst, wanneer de temperaturen beginnen te zakken, valt de sapstroom in de planten langzaam stil. Vaste planten, sierheesters, hagen en bomen kunnen dan zonder probleem worden geplant of verplant. Aanplanten in het najaar zorgt bovendien voor een groeivoorsprong in de lente.

Geluidswal Vroonermeer Noord
Een bijzonder project dat al langere tijd op de agenda stond is de aanplant bij het geluidsscherm bij nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord. Zowel de binnen als de buitenzijde van het geluidsscherm wordt beplant met klimplanten als klimop, Wilde Wingerd, Trompetbloem en klimhortensia. Deze klus is een mooie samenwerking tussen Stadswerk072 en StadswerkSW waarbij het planten wordt uitgevoerd door de collega's van StadswerkSW.