Stadswerk072 organiseerde zaterdag 3 november de Landelijke Natuurwerkdag in Alkmaar. Zo'n 90 vrijwilligers hebben zich deze dag ingezet voor het onderhoud van het groen in Alkmaar.

Meedoen in het groen

Zaterdagochtend om 9.30 uur begonnen de vrijwilligers aan verschillende activiteiten in Alkmaar. In de Rekerhout, de Oudorperhout en De Leedjes werden de wilgen geknot. Vrijwilligers in de Alkmaarderhout maakten het gebied esdoornopslag vrij. En de vlindertuin Groene Voet en de natuurspeelplaats aan de Pieter Langendijkstraat werden klaargemaakt voor de winter. Tussen de middag stond er een lekkere lunch klaar voor de vrijwilligers en om 15.00 uur werd deze geslaagde dag afgesloten.

Wilgen knotten in de Oudorperhout

In de Oudorperhout maakten bijna dertig vrijwilligers zich nuttig met het knotten van de wilgen. Stichting Oudorperhout initieerde dit initiatief en vertelt over de dag:  

"Vooral het zagen en takken slepen was een flinke klus. De wilgen waren hard gegroeid en er zaten flinke takken bij, zelfs bijna een boom. De takken werden op diverse plaatsen in de Oudorperhout opgestapeld om opgehaald te kunnen worden door Stadswerk072."

Helpt u ook mee aan een groen Alkmaar?

Wilt u meehelpen om Alkmaar groener te maken? Stuur dan een e-mail naar foudshoorn@stadswerk072.nl voor meer informatie over bewonersactiviteiten. Of meld u aan voor de volgende Natuurwerkdag op zaterdag 2 maart 2019.