Al ruim voor 9.00 uur stonden bewoners van de gemeente Alkmaar in de file voor Stadswerk072. Honderden mensen kwamen langs met auto, aanhanger, scheppen, vuilniszakken, emmers en zelfs groene bakken om het gratis compost op te halen.

 

Blije gezichten bij het scheppen
Vol enthousiasme en gewapend met een schep of hooivork ging een ieder aan de slag. De ene bewoner ging blij naar huis met een of twee zakken met compost en een ander vertrok met een volle aanhanger. Er was gelukkig genoeg compost voor iedereen! Terwijl de bezoekers van Stadswerk072 af en aan reden, werd de berg compost op het terrein langzaam kleiner. Van de oorspronkelijke 120 m3 compost was aan het eind van de dag nog maar een klein beetje over.

 

Compost van uw eigen gft
Natuurlijk profiteerden mensen graag van het feit dat het compost gratis was. Maar vooral het idee dat dit compost is van het eigen gft afval, vinden veel bewoners een sympathieke gedachte. Bovendien motiveert dit om nog meer en beter afval te scheiden!

Bedankt en tot volgend jaar!
Stadswerk072 bedankt alle mensen die zijn langsgekomen. We wensen u veel plezier met het compost. Graag tot volgend jaar!