homepagina  >  Groen

 

 

GROEN

 

Een groene leefomgeving dat willen we toch allemaal? Stadswerk072 is beheerder van het openbaar groen in de gemeente Alkmaar. Ook u kunt meehelpen aan een groener Alkmaar.

Geveltuinen en bloembakken

Vergroen uw omgeving door planten of bloemen in een geveltuintje of bloembak te plaatsen. Hiervoor gelden een aantal richtlijnen:

  • Uw geveltuintje mag niet breder zijn dan één stoeptegel (30 cm.);
  • De geveltuin of bloembak mogen geen overlast veroorzaken;
  • De stoep moet voldoende toegankelijk blijven;
  • Er moet draagvlak in de omgeving zijn;
  • Zorg er voor dat de geveltuin of bloembak goed wordt bijgehouden

Wilt u meer informatie over het maken van geveltuintjes of bloembakken? Stuurt u dan een e-mail naar groenbeheer@stadswerk072.nl.

Natuurwerkdag

Vindt u het leuk om af en toe als vrijwilliger mee te helpen in het groen? In Alkmaar worden elk jaar 2 natuurwerkdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen kunt u op verschillende plekken aan de slag. De eerstvolgende natuurwerkdag is op zaterdag 2 november 2019. Meer informatie volgt zodra de deelnemende locaties en activiteiten bekend zijn.

 

Groene Bewonersinitiatieven

Steeds vaker zijn bewoners actief bij de inrichting en het onderhoud van het groen in hun buurt.

Gaat u ook aan de slag met het groen in uw omgeving? Op de participatiekaart van Alkmaar (www.participatiekaart.nl/alkmaar) kunt u zich registreren en een eigen groeninitiatief aanmelden. Daarnaast is het mogelijk om via www.alkmaar.nl een subsidie voor een bewonersinitiatief aan te vragen.

 

Vrijwilligersgroepen

Er zijn in Alkmaar verschillende vrijwilligersgroepen actief die zich inzetten voor een groen(ere) leefomgeving. Wilt u samen met anderen het groen onderhouden? Geef u dan op bij één van onderstaande vrijwilligersgroepen!

 

 

Folders